Безопасност при онлайн запознанства

Когато използвате платформа за онлайн запознанства, освен правилата за ползване е добре да са Ви ясни и някои правила за лична безопасност. Тук може да Видите нашите съвети.

Никога не изпращайте пари и не споделяйте финансова информация

Никога и под никакъв предлог не изпращайте пари, особено по банков или електронен път, дори ако човека отсреща твърди, че е в крайна необходимост. Изпращането на пари по банков или електронен път не е като пазаруването по електронен път — почти е невъзможно да се върне транзакцията или да се проследи къде са отишли парите. Никога не споделяйте информация, която може да се използва за достъп до вашите финансови сметки. Ако друг потребител ви поиска пари, незабавно ни докладвайте.

Пазете строго личната си информация

Никога не споделяйте лична информация, като например ЕГН, пълни три имена,  домашен или служебен адрес или подробности относно ежедневието (например, че ходите в определен фитнес салон всеки понеделник) с хора, които не познавате. Ако сте родител, ограничете информацията, която споделяте за децата си в своя профил и в комуникация на ранен етап от познанството. Избягвайте споделянето на подробности като имена на вашите деца, къде ходят на училище както възрастта или пола им.

Останете в платформата


Поддържайте разговори в платформата на Nowtomeetyou, докато опознавате някого. Потребителите с лоши намерения често се опитват веднага да изместят разговора към приложения за текстови съобщения, месинджъри, имейл или телефон.

Бъдете внимателни при създаване на взаимоотношения с хора, живеещи на далечни разстояния или в чужбина.

Внимавайте за измамници, които твърдят, че са от вашата държава, но са заседнали някъде другаде, особено ако искат финансова помощ за връщането им у дома. Бъдете предпазливи с всеки, с който не бихте се срещнали лично или не бихте разговаряли чрез телефонен или видео разговор — може да не е този, за който се представя. Ако някой избягва вашите въпроси или настоява за сериозна връзка, без първо да сте се срещали или опознаете — това е червен флаг.

Докладвайте за всяко подозрително и обидно поведение

Знаете кога някой е преминал границата, но искаме и ние да научим за това. Блокирайте и докладвайте за всеки, който нарушава нашите условия. Ето няколко примера за нарушения:


- Искания за пари или дарения
- Непълнолетни потребители
- Тормоз, заплахи и обидни съобщения
- Неподходящо или опасно поведение по време или след лична среща
- Фалшиви профили
- Спам или реклами, включително линкове към търговски сайтове или опити за продажба на продукти или услуги

Можете да докладвате всякакви притеснения относно подозрително поведение от всяка профилна страница или от формата за контакти.

Защитете профила си


Не забравяйте да изберете силна парола и винаги бъдете внимателни, когато влизате в акаунта си от обществен или споделен компютър. Nowtomeetyou никога не изпраща имейл с искане за изпращане на потребителско име и парола — ако получите имейл с искане за информация за акаунта, незабавно докладвайте.

Спазвайки тези елементарни правила, Вие може да се насладите на наистина спокойна комуникация и много приятни момента в платформата за запознанства Nowtomeetyou.com

164
Безопасност при онлайн запознанства

Сподели с приятели