Съвети за безопасност при срещи за запознанства

Личната среща е естествен завършек на запознанството през нашата платформа. Рано или късно се стига до лична среща, но Ви съветваме да спазвате тези правил преди да предприемете тази крачка.

Не избързвайте


Отделете необходимото време и опознайте добре другия човек, преди да се съгласите да се срещнете или да разговаряте с него извън Nowtomeetyou. Не се притеснявайте да задавате лични въпроси, за да проверите до колко искрена е отсрещната страна. Телефонен или видео разговор може да бъде полезен инструмент за проверка преди срещата.

Срещайте се на обществено място и не го напускайте до края на срещата

Първите няколко пъти се срещайте на оживено обществено място. Не канете никого у дома, не ходете в дома на човека, с когото се срещате, или на друго уединено място. Ако човекът, с когото се срещате, настоява да отидеш на уединено място, прекратете срещата и комуникацията. Дискретността е похвална - но за първа среща не е подходяща!

Информирайте приятел или семейството си за Вашата среща

Информирайте приятел или член от семейството Ви за Вашите планове за среща, включително кога, с кого и къде ще ходите. Мобилният ви телефон трябва да е зареден и да бъде с вас през цялото време.

Разчитайте на превоз по всяко време

Имайте удобен превоз по всяко време до и от срещата. Така може да си тръгнете по всяко време, ако се почуствате некомфортно. Препоръчаният от нас вариант е да помолите приятел да Ви откара до срещата и после да Ви върне. Така ще имате приятел под ръка по всяко време.

Не преминавайте собствените си граници

Трябва да сте наясно с ефектите, които имат върху вас наркотиците или алкохола — те могат да повлияят на преценката и бдителността Ви. Ако човекът, с когото се срещате, се опита да ви притиска да използвате наркотици или да пиете повече, отколкото се чувствате комфортно, не се поддавайте на увещанията и прекратете срещата веднага.

Не оставяйте без надзор напитки или лични вещи

През цялото време трябва да сте наясно от къде идва напитката ви и къде се намира — приемайте напитки, налети или сервирани директно от барман или сервитьор. Много от веществата, които се сипват в напитки с цел улесняване сексуални посегателства, са без мирис, безцветни, и без разпознаваем вкус. Също така, дръжте близо до себе си през цялото време телефона, портфейла си и всичко, съдържащо лична информация.

И не забравяте - не сте длъжни с нищо на никого - ако се почувствате затрашени или дори леко дискомфортно - напуснете веднага срещата, и не се колебайте да поискате помощ от хората около Вас. Вашата безопасност е на първо място!

219
Съвети за безопасност при срещи за запознанства

Сподели с приятели